Рахунок не по грі

Сьогодні, 17 квітня, суботцівський Хлібодар провів перший матч у чемпіонаті Кіровоградської області.

Завдяки фінансовій підтримці генерального директора ТОВ Хлібодар Руслана Згривця, наполегливій роботі головного тренера Олеги Колюки та підтримці сільської ради (голова Андрій Борідченко) село Суботці має футбольну команду, яка бере участь у чемпіонаті Кіровоградської області. У цьому сезоні Хлібодар стартував у Першій лізі чемпіонату, де суперниками є команди Усівка (Олександрія), ФК Новоукраїнка, ФК Долинська, Волохіно (Долинська), Тясмин (Олександрівка), Арсенал (Новоархангельськ), Новатор (Бобринець) та Скіф (Соколівське).

У дебютній грі чемпіонату Хлібодар приймав Скіф. У компоненті контролю м’яча гості краще виглядали у перші 20 хвилин матчу, але от гості моменти виникали біля воріт Скіфу. Вже на четвертій хвилині матчу після передачі Зайцева пробивав Грузин – голкіпер суперника потягнув його удар. Через 5 хвилин Семчук не реалізував вихід один на один з голкіпером суперника.

На 21-ій хвилині матчу Олійник виконав чудову подачу зі штрафного – Матюк не поцілив у створ воріт. А через три хвилини м’яч поцілив у руку захисника Скіф у власному штрафному майданчику, але пенальті не було призначено. У другій половині першого тайму матчу господарі збільшили тиск на ворота суперника, який більше притиснувся. До перерви два моменти не реалізував Семчук. Ще одну можливість мав Кравченко.

На 54-ій хвилині матчу гості мали можливість відкрити рахунок, але, замикаючи подачу з кутової позначки, №18 пробив поруч зі штангою воріт Хлібодару. А через дві хвилини атаку господарів завершував Мхітарян – головою пробив вище воріт. На 63-ій хвилині матчу Самсоненко міг відкривати рахунок, але подачу Олійника з кутової позначки не точно замкнув головою. Через сім хвилин помилки припустився голкіпер Скіфу і в одній атаці Мхітарян та Костін мали можливості забити гол, але гостям пощастило. А згодом спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Гравцю Скіфу Кілбасу вдався влучний удар у дев’ятку воріт Хлібодару. На жаль, в останні хвилини матчу не вдалося уникнути незаслуженої поразки у першому турі чемпіонату. Що ж варто забувати цей негативний матч і думати про наступний матч. У другому турі Хлібодар на виїзді зіграє з командою Волохіно.

Відзначимо, що перед матчем голова Знам’янської районної федерації футболу Анатолій Головатенко нагородив команду Хлібодар бронзовими нагородами попереднього чемпіонату району, а також Олександра Зайцева як найкращого бомбардира турніру.

Хлібодар (Суботці) – Скіф (Соколівське) – 0:1 (0:0) (Кілбас, 80)
Хлібодар: Халімончиков, Кударенко (Тарасенко, 82), Самсоненко, Матюк, Прозоровський (Шинкар, 52), Олійник к/к, Слівченко, Семчук (Мхітарян, 52), Кравченко, Грузин, Зайцев (Костін, 59)
На заміні: Сумко, Васільцов, Якущенко

Результати інших матчів першого туру Першої ліги чемпіонату Кіровоградської області:
ФК Долинська – Новатор (Бобринець – 1:2
Тясмин (Олександрівка) – Усівка (Олександрія) – 0:1
Арсенал (Новоархангельськ) – Волохіно (Долинська) – 2:0