Не вистачило досвіду

Сьогодні, 16 травня, суботцівський Хлібодар провів п’ятий матч у чемпіонаті Кіровоградської області. Хлібодар приймав ФК Новоукраїнка.

У звітному матчі Хлібодару не міг допомогти основний центральний захисник Василь Кударенко, який у попередньому матчі отримав червону картку. Також у грі через різні причини не грали основні виконавці Роман Дар’єв та Олександр Слівченко. По ходу гри Хлібодар продовжили переслідувати кадрові негаразди – у першому таймі травмувався Сергій Грузин і залишив поле, Роман Прозоровський з пошкодженням після надання медичної допомоги повернувся на поле. Центральний захисник Олександр Самсоненко отримав пошкодження, але все ж дограв матч.

З початку матчу територіальною перевагою заволоділи гравці Новоукраїнки. Хлібодар вибудував грамотно оборону. У першій половині першого тайму матчу гості створили один небезпечний момент біля воріт Віталія Халімончикова. Костянтин Кулаковський зі штрафного пробив у ближній нижній кут воріт – голкіпер парирував його удар. А на 24-ій хвилині матчу Хлібодар вийшов вперед – після подачі Андрія Кравченка з кутової позначки Олександр Степаненко результативно головою замкнув дальню стійку воріт суперника – 1:0.

А на 30-ій хвилині матчу стався жахливий випадок: у середині поля в верховій боротьбі головами між собою зіштовхнулися два гравці Хлібодару Сергій Грузин та Роман Прозоровський. Сергій не зміг продовжити гру, отримавши складну травму. Роман за межами поля 5 хвилин отримував медичну допомогу та повернуся на поле. Господарі ж у першому таймі матчу були змушені 5 хвилин грати у меншості. У ті хвилини ще отримав пошкодження Олександр Самсоненко, але він зумів продовжити гру.

У компенсовані хвилини першого тайму матчу Костянтин Кулаковський втратив чудовий шанс зрівняти рахунок, пробивши повз ворота. Але на останній хвилині тайму гостям вдалося зрівняти рахунок. Після подачі з кутової позначки захисник зрізав м’яч у власні ворота – голкіпер Віталій Халімончиков у падінні витягнув його удар, але на дальній стійці воріт «круглого» підібрав Руслан Красовський та забив гол у пусті ворота. Ось так прикро господарі пропустили гол у роздягальню.

На старті другого тайму матчу Сергій Костін та Олександр Степаненко вдвох вибігали на одного захисника суперника – Сергій віддав передачу, але Олександр не переграв голкіпера гостей. І вже через дві хвилини спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. Господарі заробили необов’язковий пенальті, який реалізував Вадим Кріт. Суботцівська команда досить швидко мала зрівнювати рахунок, але Олександр Степаненко з близької відстані поцілив у каркас воріт гостей.

Не реалізувавши свої моменти, господарі припустилися помилок біля своїх воріт. Досвідчений суперник своїми моментами вміло скористався. Лідер команди Руслан Красовський забив гол, оформивши дубль. Далі у гостей ще відзначилися Владислав Козак, Віталій Гресь та Сергій Гапоненко. На 86-ій хвилині матчу також був гол захисника Хлібодару Владислава Матюка. Як наслідок Хлібодар зазнав домашньої поразки – 2:6.

Що можна сказати, роблячи висновки з цієї гри? Так, кадрові проблеми далися взнаки. Жахливий момент у першому таймі матчу вплинув психологічно у негативному плані. Але варто не розчаровуватися як вболівальникам, так і гравцям команди. Команда Хлібодар грає не у чемпіонаті району, а в чемпіонаті Кіровоградської області. Так, тут більш вищий рівень гри, де помилок не пробачають. Потрібно підкреслити, що у порівнянні з попереднім сезоном, коли грали на районному рівні, склад команди не зазнав змін. Суперники Хлібодару демонструють хороший футбол. То ж варто намагатися підвищувати свою майстерність у протистояннях з сильними суперниками. Тоді ж і буде прогрес їх гри. З поразками і «набиттям гуль» прийде покращення рівня гри гравців Хлібодару і потім прийдуть перемоги… Суттєвим фактором, який призводить до невдалих результатів команди, є відсутність досвіду. Лише кілька футболістів із нинішнього складу Хлібодару грали на обласному рівні. Вболівальникам та гравцям команди Хлібодару варто набратися терпіння. Позитивні результати з набранням досвіду обов’язково прийдуть.

У шостому турі чемпіонату, 23 травня, Хлібодар на виїзді зіграє з ФК Долинська.

Хлібодар (Суботці) – ФК Новоукраїнка – 2:6 (1:1) (Степаненко, 24; Матюк, 86 – Красовський, 45+5, 58; Кріт, 50 (пен); Козак, 74; Гресь, 82; Гапоненко, 90)
Хлібодар: Халімончиков, Матюк, Прозоровський (Сумко, 69), Самсоненко, Шинкар (Тарасенко, 80), Грузин (Костін , 33), Олійник, Семчук, Кравченко, Зайцев, Степаненко
ФК Новоукраїнка: Корінний Б., Дарабанов, Кулаковський, Обженський (Гапоненко, 66), Руденко, Лукашевський (Головін, 59), Тилоха, Козак, Кріт, Гресь, Красовський
Попередження: Самсоненко, 74; Кравченко, 78; Халімончиков, 90 – Козак, 18; Гресь, 38; Дарабанов, 41

Результати інших матчів 5-го туру Першої ліги чемпіонату Кіровоградської області:
Арсенал (Новоархангельськ) – ФК Долинська – 2:1
Скіф (Соколівське) – Новатор (Бобринець) – 1:2
Волохіно (Долинська) – Усівка (Олександрія) – 3:2