Довгоочікувана перемога у чемпіонаті області

У матчі 13-го туру Першої ліги чемпіонату Кіровоградської області Хлібодар вдома зустрічався з бобринецьким Новатором.

З перших хвилин матчу гравці Хлібодару почали шукати щастя біля воріт суперника. І вже на 5-ій хвилині їм вдалося відкрити рахунок. Після передачі Зайцева Гелевер елегантно перекинув голкіпера суперника. Швидкий забитий гол зіграв свою роль, додавши впевненості у діях господарів. Але все ж на 13-ій хвилині гості мали хороший шанс зрівняти рахунок – Потьомка програв дуель голкіперу Хлібодару Халімончикову. Через дві хвилини подачу Кравченка зі штрафного на ближній стійці воріт замикав Олійник, але пробив у руки голкіпера.

На 17-ій хвилині матчу Дар’єв далеко вкинув аут і Гелевер в один дотик пробив поруч з дев’яткою воріт. А у середині тайму бобринецькій команді вдалося зрівняти рахунок – Літвін реалізував вихід один на один з голкіпером господарів. Пропущений гол не вплинув негативно на гравців Хлібодару, які у другій половині першого тайму провели чимало хороших атак. Дар’єв прострілив і Іванов пробив вище воріт. У наступній атаці Гелевер пробив у ближній кут воріт суперника, але голкіпер надійно зіграв.

На 31-ій хвилині матчу гості відповіли своїм моментом – Літвін пробив вище воріт. А далі з передачі Кравченка Зайцев мав побачення з голкіпером суперника, але не зміг переграти останнього. На 39-ій хвилині матчу Олійник поцілив у перекладину воріт Новатора. А через три хвилини гравці Хлібодару нарешті досягли успіху – після передачі Дар’єва Зайцев реалізував вихід один на один з голкіпером гостей – 2:1.

Стартові хвилини другого тайму запам’яталися перш за все активністю арбітра, який показав кілька попереджень. На 56-ій хвилині гості отримали право на виконання потенційно небезпечного штрафного – Черній пробив вище воріт. А через чотири хвилини голкіпер гостей парирував потужний удар, після чого першим на добиванні був Зайцев, переправив м’яч у сітку воріт – 3:1. Через дві хвилини Зайцев замикав подачу Гелевера, але пробив вище воріт.

У середині другого тайму гості залишилися у меншості – друге попередження отримав Орінко. На 71-ій хвилині матчу відразу після виходу на заміну відзначився Грузин – він скористався помилкою голкіпера суперника на виході – 4:1. Далі темп гри зменшився, інтрига зникла. У господарів мали моменти Кравченко та Зайцев, після ударів яких м’яч летів вище воріт. У підсумку матч завершився впевненою перемогою підопічних Колюки. Це перша перемога Хлібодару у чемпіонаті Кіровоградської області.

Хлібодар (Суботці) – Новатор (Бобринець) – 4:1 (2:1) (Гелевер, 5; Зайцев, 42, 60; Грузин, 71 – Літвін, 22)
Хлібодар: Халімончиков, Кударенко, Матюк, Яровий, Прозоровський (Костін, 78), Олійник (Сумко, 89), Кравченко А., Гелевер, Іванов (Грузин, 70), Дар’єв, Зайцев (Тарасенко, 85)
Запасні: Матюшенко, Васільцов
Новатор: Рідун, Панковський, Сирота (Гордубей, 72), Черній, Корж (Подолінський, 46), Ісаков, Орінко, Потьмка, Кравченко Р., Стук, Літвін
Запасний: Лашкун
Попередження: Іванов, 50; Халімончиков, 53; Матюк, 78 – Орінко, 51, 68;
Вилучення: Орінко, 68.