Підвела реалізація моментів

Сьогодні, 12 вересня, суботцівський Хлібодар у 16-му турі чемпіонату Кіровоградської області на виїзді протистояв Тясмину (Олександрівка).

Тясмин на матч з Хлібодаром досить добре налаштувався. На матч приїхали два вихованці черкаського футболу (Олександр Колос та Ілля Кулик), яких Тясмин влітку заявив на чемпіонат Кіровоградської області. З них найбільш відомий Колос, який чотири сезони провів у професійному футболі у складі команди Черкащина (2012-2015, 2017 роки). Він успішно виступав у складі ЛНЗ-Лебедин в аматорських чемпіонатах України, а 2018 році у професійному Кубку України. Останнім клубом Колоса перед Тясмином був Факел з Вінницької області. І Колос вже у першому своєму матчі у чемпіонаті Кіровоградської області 1 серпня себе показав у матчі з Усівкою (оформив хет-трик і приніс перемогу з рахунком 4:3). Ілля Кулик раніше виступав у кількох командах Черкаської області. Останньою командою перед Тясмином був Мал (Коростень) з Житомирської області.

На початку матчу перший напімомент створили гравці Хлібодару. Кравченко подав з кутової позначки, а Матюк головою пробив вище воріт. Через 5 хвилин припустився помилки голкіпер господарів, але Зайцев цим не скористався, не влучивши у пусті ворота суперника з гострого кута. А на 22-ій хвилині матчу спрацювало старе футбольне правило – не забиваєш ти – забивають тобі. Гравець Тясмину поцілив у перекладину воріт і першим на добиванні був Гудзов, який переправив круглого у сітку воріт гостей.

На 27-ій хвилині матчу Гелевер пробивав по воротах – голкіпер парирував перед собою, а Грузин на добиванні пробив вище воріт. Через пару хвилин гості мали ще один момент – голкіпер Тясмину парирував удар Зайцева. До перерви матчу Гудзов не реалізував вихід один на один з голкіпером Хлібодару, пробивши повз ворота.

У першій половині другого тайму команди обмінялися небезпечними випадами. На вістрі атаки гостей був Гелевер, але йому завадив пробити захисник суперника. А прохід Савенко вміло зупинив Статінов, який вибив м’яч з ніг футболіста. На 63-ій хвилині матчу Колос не реалізував вихід один на один з голкіпером, пробивши повз ворота. Через 5 хвилин своїм моментом відповів Грузин – не влучно. Ще через пару хвилин Статінов головою замкнув подачу з кутової позначки – на місці був голкіпер Тясмину.

На 78-ій хвилині матчу Пономарчук зі штрафного подав – Кулик трішки скорегував траєкторію польоту м’яча, але надійно зіграв голкіпер Хлібодару. Через три хвилини після подачі кутового у штрафного майданчику господарів була пожежа, але кілька ударів гравців Хлібодару опоненти заблокувалися і відбилися. А на 84-ій хвилині зустрічі з правого флангу Гелевер виконав чудову передачу на Грузина, який вміло реалізував вихід один на один з голкіпером суперника – 1:1. До завершення матчу Хлібодар мав шанс вирвати перемогу, але Зайцев пробив вище воріт. Матч завершився внічию 1:1.

19 вересня Хлібодар зіграє останній матч у Першій лізі чемпіонату Кіровоградської області у цьому сезоні. У Суботцях Хлібодар прийме Арсенал (Новоархангельськ). Початок матчу о 15:00.

Тясмин – Хлібодар – 1:1 (1:0) (Гудзов, 22 – Грузин, 84)
Тясмин: Скічко, Досужий, Чабан (Леськів, 40), Бойко, Ключник, Пономарчук, Слівченко, Кулик, Колос, Савенко, Гудзов
Хлібодар: Халімончиков, Шевцов, Матюк, Статінов, Олійник, Прозоровський, Гелевер, Кравченко, (Костін, 70), Іванов (Кударенко, 38), Зайцев, Грузин
Попередження: Бойко, 87.