Визначився переможець благодійного фестивалю футболу Суботцівської громади (+фото)

З метою пропагування подвигу і поваги до Збройних Сил України, героїзму і мужності українських воїнів, нагадування про їх неоціненний внесок у стримані російської агресії та фінансової підтримки ЗСУ відбувся Фестиваль футболу Суботцівської громади (Кропивницький район Кіровоградська область).

На турнірі, участь в якому взяло 7 команд, було зіграно 28 турів. 17 вересня відбулися останні 5 матчів турніру. У перших двох матчах команда Суботці-2 зазнала двох поразок, поступившись з однаковим рахунком 0:4 футболістам з сіл Володимирівка та Трепівка. Матч Мошорине – Трепівка був більш напруженим, але два забиті голи у першому таймі вирішили долю зустрічі. У складі команди з Мошориного дублем відзначився Волков. Мошорине, здобувши перемогу над Трепівкою, забезпечило собі бронзові нагороди і матч з Володимирівкою не мав вже турнірного значення. Гравці Володимирівки більше контролювали м’яч, намагаючись першими відкрити рахунок, але їм це не вдалося. У першому таймі матчу Волков відкрив рахунок. Через кілька хвилин рахунок міг бути рівним, але Мошорине під час однієї атаки двічі рятував каркас воріт. У другому таймі Мельник подвоїв рахунок, забезпечивши перемогу Мошориного з рахунком 2:0.

Останній матч турніру Суботці – Богданівка визначав переможця турніру. Якщо Суботці вигравали у Богданівки або матч завершувався внічию, то переможцем турніру б стала команда з села Суботці. Здобуті три очки у цьому матчі приносили б перемогу у турнірі богданівцям. З перших хвилин вирішальної зустрічі була напружена гра, в якій рахунок могли відкрити обидві команди. У першому таймі Костін у контратаці мав вихід один на один з голкіпером Суботців, але програв дуель Халімончикову. На старті другого тайму матчу голкіпер Богданівки парирував удари Зайцева та Прозоровського. А на 21-ій хвилині матчу Зайцев, перебуваючи спиною до воріт суперника, прийняв м’яч і, розвернувши та звільнившись від опіки опонента, результативно пробив відкривши рахунок. Пропущений гол змусив богданівців більше відкриватися, намагаючись відігратися. Вільними зонами сповна скористалися гравці команди Суботців. За три хвилини у ворота Богданівки влетіло три голи і долю вирішального матчу було вирішено – 4:0. Суботці на мажорній ноті завершили турнір, вигравши фестиваль футболу. Богданівка та Мошорине відповідно посіли друге та третє місця.

На церемонії закриття турніру, яку провели голова Суботцівської сільської ради Андрій Борідченко, головний тренер команди “Хлібодар” Олег Колюка та директор Суботцівської КДЮСШ Віталій Халімончиков, окрім дипломів та подяк всім командам, було вручено індивідуальні грамоти. Так, найкращим голкіпером турніру було визначно Тараса Тупічко (КДЮСШ). Найкращим бомбардиром турніру став Роман Дар’єв, який забив аж 49 голів. Найкращими гравцями турніру було визнано Владислава Дубівку (Мошорине) та Артема Старостіна (КДЮСШ). Також голови Кіровоградської обласної асоціації футболу Віктора Безсмертного командам і відділенням КДЮСШ передано футбольні м’ячі. Від голови Суботцівської сільської ради Андрія Борідченка було вручено сертифікат на два комплекти воротарської форми для вихованців КДЮСШ, також для спортивної школи від народного депутата Олеся Довгого було вручено сертифікат на 15 комплектів футбольної форми. Від постійної, палкої шанувальниці футболу, енергійної вболівальниці Олени Русанової вручено вихованцям КДЮСШ солодкі смаколики.

Відзначимо, що кожного ігрового дня турніру була скринька і кожен з присутніх зміг фінансово доєднатися до допомоги ЗСУ. Було зібрано шість тисяч гривень. Призовий фонд турніру становить 10 тисяч гривень, що був наданий ТОВ “Агрофірма “Хлібодар” (генеральний директор Згривець Р.Ф.), направлять також на допомогу ЗСУ. Окрім того, кошти, що передбачалися на придбання медалей і кубку, передано сину Сергія Ворони (загинув, захищаючи України від російського загарбника) Роману, який навчається у КДЮСШ Суботцівської сільської ради.

Організовано турнір Олегом Колюкою та директором Суботцівської КДЮСШ Віталієм Халімончиковим за підтримки ТОВ “Агрофірма “Хлібодар” (генеральний директор Згривець Р.Ф.) і Суботцівської сільської ради (голова Борідченко А.В.) під егідою Кропивницької районної асоціації футболу.

Результати матчів за 17 вересня:
Суботці-2 – Володимирівка – 0:4 (0:2) (Новіков В., 7; Косюк, 8, 18; Бондаренко, 30)
Трепівка – Суботці-2 – 4:0 (2:0) (Грушевський, 7, 8, 30; Самсоненко, 17)
Мошорине – Трепівка – 2:0 (2:0) (Волков, 4, 15)
Володимирівка – Мошорине -0:2 (0:1) (Волков, 10; Мельник, 26)
Жовті: Новіков В., 18 – Мельник, 10; Скорбич, 10.
Суботці – Богданівка – 4:0 (0:0) (Зайцев, 21, 26, 28; Прозоровський, 25)
Жовта: Халімончиков, 11.


Більше фото у Facebook: