Не забиваєш ти – забивають тобі

6 червня суботцівський Хлібодар провів восьмий матч у чемпіонаті Кіровоградської області.

У рамках 8-го туру Хлібодар на виїзді зустрічався з командою Арсенал. По при те, що матч розпочався після 10 хвилин по прибуттю до Новоархангельська (тривалою дорога стала по причині ремонту автошляху), гравці Хлібодару активно увійшли у гру. На восьмій хвилині матчу після рикошетів від захисників господарів м’яч потрапив до Зайцева, але він не зміг реалізувати вихід один на один з голкіпером. На 20-ій хвилині матчу після Самсоненка Кударенко головою пробив повз ворота господарів.

Далі гравці Хлібодару ще створили пару хороших моментів. Спочатку пробивав Зайцев – голкіпер парирував його удар. А через кілька хвилин після подачі Кударенка Степаненко головою пробив вище воріт. А потім спрацювало старе футбольне правило: не забиваєш ти – забивають тобі. В опорній зоні гравець господарів Долін підібрав м’яч та пробив у нижній кут воріт – 1:0. Пропущений гол не знітив гостей, які до завершення першого тайму мали ще три можливості для взяття воріт. На 33-ій хвилині з подачі Слівченка Степаненко з вигідної позиції не поцілив у створ воріт. Далі Олійник пробив зі штрафного – надійно зіграв голкіпер господарів. А наприкінці тайму Олійник подав з кутової позначки – Степаненко головою пробив, але Петренко вибив м’яч з лінії воріт.

У другому таймі матчу гра вирівнялася. На стартових хвилинах другої половини зустрічі Кулик пробив поруч зі штангою воріт Хлібодару. А на 56-ій хвилині матчу стався шедевр-гол: Самсоненко ударом з власної половини поля перекинув голкіпера господарів – 1:1. У подальшому гра відбулася у ритмі каруселі, ініціативою володіли по змінно обидві команди. Голкіпер Халімончикова парирував підступний удар Доліна. Також у господарів був небезпечним удар Літвінова. У гостей атаки загострювали Степаненко та Прозоровський. У підсумку зустріч завершилася внічию 1:1.

Цей матч став останнім для команди Хлібодар у першому колі чемпіонату області. На інші команди ліги попереду чекають матчі 9-го туру. Команда з Суботців, по при те, що першу половину сезону завершилася на останньому місці, продемонструвала гідну гру. У чотирьох виїзних матчах зазнала лише однієї поразки (у матч з Волохіно, хоча мали перемагати). У матчах в Долинській та Бобринці підопічні Олега Колюки втрачали перемоги на останніх хвилинах матчу. А от вдома Хлібодар зазнав чотирьох поразок. Чому так? Десь не фарт, а десь на заваді став стан футбольного поля.

Арсенал (Новоархангельськ) – Хлібодар (Суботці) 1:1 (1:0) (Долін, 31 – Самсоненко, 56)
Арсенал: Гетьман, Кулик, Хіблін, Літвінов, Ретвіцький, Зубець, Долін, Петренко (Шевченко, 63), Романіка (Козаченко, 73), Соколов, Іваніченко (Стрижуес, 73)
Хлібодар: Халімончиков, Шевцов О., Кударенко, Матюк, Грузин, Олійник, Семчук (Прозоровський, 76), Слівченко (Тарасенко, 90+3), Зайцев, Степаненко (Костін, 85), Самсоненко
Попередження: Ретвіцький, 8; Долін, 11; Хіблін, 59; Зубець, 90+1 – Шевцов, 8; Самсоненко, 17; Кударенко, 61; Матюк, 70.